Ljuset i slutet av tunneln är ett tåg

Ja kanske det.train

Sådär ja, nu är släkten här 🙂 En del av den iallafall – två farbröder med tillhörande fruar, samt moster med man. Det är faktiskt lite smärtsamt att träffa min farbror som har cancer. Jag kommer att sakna honom så j*vla mycket. Han är en riktig buffel, brysk och så, men bakom den där fasaden så är han otroligt snäll. Och så känner jag väl att han tycker om mig också (fastän han såklart inte säger det, hehe). Nåväl, känns fint att de är här, förutom att…

…skrattschemat för tillställningar här hemma följs. Samma sak varje gång. Vid klockan 20 så har vinet flödat cirka två timmar och då sätter stora SKRATTMASKINEN igång. Alltså, de vrålar (vrålar, jag lovar) av skratt var 30:e sekund. Det är ju bra att de har roligt, vore värre om de bara satt och spökade, men jag håller fan på att bli galen XD. 37 timmar utan sömn, då är inte skrattmaskiner roliga. Tänk er då hur det blir när konjaken kommer fram runt 23…

Jävla alkohol. Varför kan vuxna människor (nästan) aldrig träffas utan att dricka det? Jag menar, om man bjuder hem folk och inte har alkohol att bjuda på så är det ju lika med socialt självmord. Om man inte tidigare har kommit överens om alkoholfri fest. Klart att det finns de som har alkoholfria fester, men det är ju mycket mer vanligt att ha alkohol.

Är vi så förstoppade att det är nästintill omöjligt att umgås en hel kväll utan att vara berusade? Ja, det är nog som jag skrev till min brevvän i England när jag berättade om midsommar med alla knepiga danser, och snaps, och fåntrattiga snapsvisor. ”Swedes may seem like a funny people, but without snaps we are sullen…”

snaps

Haha, för alltid kommer den tjejen se svenskar som tossiga lätt alkoholiserade tokar som hoppar som grodor runt  ”a pole dressed in leaves and flowers” och gör grodljud och sjunger ”little frogs, little frogs they are so funny to look at…” samt att vi jämt dricker snaps, blir glada, och sedan blir vi sura igen. Vilken fin representant för Sverige jag är.

Annan sak: Förut när jag stod ute på yttertrappan och rökte så fick jag ett starkt sug att skära mig. Jag fick exakt samma känsla som jag brukade ha på barnpsyk innan jag eventuellt skadade mig. Sedan kom jag på att förra gången farbröderna+fruar var här (2005) så stod jag på yttertrappan vid ungefär samma tid på dygnet, i maj, och hade just den där självskadekänslan, och så hittade jag en glasbit som jag tog med mig till avdelningen.

Så otroligt att hjärnan lyckas koppla ihop en nio år gammal känsla på en yttertrappa och sedan en händelse tre mil bort med nutiden och framkalla exakt samma känslor och tankar. Jag är faktiskt totalt fascinerad.

Ännu mer coolt är att jag för en stund sedan valde Marilyn Mansons skiva ”Lest we forget” på iPoden. Den lyssnar jag aldrig på, den ligger bara och tar upp minne i iPoden. Blev lite förvånad att jag hade lust att lyssna på den. Efter typ tjugo minuter kom jag på att jag lyssnade jättemycket på den skivan våren 2005, det är sannolikt att jag lyssnade på den just den kvällen. Det verkar som att mitt sinne återupprepar den där kvällen i maj 2005…

Nu: Theralen och Lergigan. Ska nog byta musik också!

Favoriten (fortfarande). Super-ego bitch, I’ve been evil awhile, muhaha.

2 tankar om “Ljuset i slutet av tunneln är ett tåg

 1. Fungerar Theralen bra för dig? Jag tycker faktiskt att den varit till stor hjälp, även om jag får huvudet fullt med mos dagen efter… Fast det är man ju iofs ändå om man inte sovit på så många timmar som du >_<
  Blev glad över att läsa att begravningen var fin. Det fick mig att tänka på min väns begravning som jag var på i januari. Sedan blev jag sorgsen när jag läste om din farbror som kommer besegras av den jävla cancern och började fundera över min egen kamp och hur den kommer sluta.
  Det är lustigt hur hjärnan fungerar. När jag var 16 år så tog jag under en ångestattacl den blodprovs- nål som jag använde för att kontrollera mitt blodsocker med. JAg stack sönder hela handflatan. Vet inte varför… Den var full med blod när mamma råkade hitta mig. Jag kan inte gå in i den klädkammaren hemma i huset där jag växte upp längre, utan att tänka på det tillfället.

  När jag känner doften av Dove så mår jag illa, för det var den tvål jag skrubbade mig med efter varje cellgiftsbehandling. När jag hör låten "Tänd ett ljus" så börjar jag automatiskt gråta. Skulle ha sjungit den på julavslutningen med mina vänner bara någon dag efter att jag fått mitt cancerbesked…

  Oj, den här lilla kommentaren blev en mindre roman. Inte meningen! Men du berör mig mycket 🙂 Tänker på¨dig och önskar dig flera sammanhängande djupa timmar av sömn i natt. Varma kramar

  Gilla

  • Ja, Theralen fungerar jättebra för sömnen, bara stupar i säng, men liksom du får jag (jättemycket) mos i huvudet dagen efter, så jag vill inte ta den varje dag. Theralen är också bra när jag har dunderångest, vilket inte är så ofta, men det är skönt att ha något som fungerar när det blir så.

   Jag förstår dig precis med alla de grejer du skrev om saker som påminner dig så starkt att du till och med får fysiska känslor. Har jättemånga såna grejer för mig…både med fysiska och psykiska reaktioner.

   Jag gillar superlånga kommentarer så skriv på du bara! 🙂
   Många kramar till dig. Jag tycker mycket om din blogg och tycker du är väldigt stark, men något som jag särskilt gillar är att du tar upp den psykiska aspekten som kommer när man har/har haft cancer. Jag hade liksom ingen aning om att det kan bli psykisk ohälsa av det, som kan vara långt efter att man har blivit frisk. Jag trodde mer att det mest var en chock när man får sitt besked… Ingen talar ju om det psykiska! Har börjat läsa lite på internet om psykiska reaktioner på cancer 🙂 Så du får gärna skriva mer om detta på din blogg! Det är viktigt att det kommer fram.

   Gilla

Försök ta fram det bästa i dig själv, även om det inte är bra.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s