Träullens återkomst

Jag fick ännu ett sms från Marknadsinsikt, likadant som innan: ”om det var riksdagsval idag vilket parti skulle du rösta på?” Deras stordator fick väl spunk när jag svarade ”Kaninpartiet”, det var ju inget alternativ. Jag svarade inte på sms:et den här gången, jag tror att jag kommer att få ett sådant sms gång på gång om jag inte svarar ett av alternativen… Men jag uppmanar alla läsare att rösta fluffigt i riksdagsvalet!

kaninpartiet-kp

”Jag vill att alla ska vara snälla mot varandra”. Det vill jag också. Muffin är klok, och snäll rakt igenom. Flopsy är också snäll, men ganska så hysterisk. När Muffin tigger äpple så sätter han sina tassar mot ens ben och tittar längtansfullt på en. Flopsy rusar i 200 km/timme upp i soffan och upp i ens knä och hoppar jämfota efter äpplet som man håller i sin arma hand och försöker äta på…

Tunnelfluff, år 2012. På denna bild tror jag att han vilar efter att ha dragit upp en stor tuss hö på huvudet och sprungit runt med (höet hamnar över hela mattan, roligt!) Det gör han lite nu och då. Nu har han en zebrarandig tunnel att fluffa i, den är mycket finare än den här tråkiga grå.

flopsy-lurvpojk

Vad har jag för mig nuförtiden då? XD Eh, ingenting särskilt. En del saker, kanske. Förutom begravningstankar och förberedelser så skriver jag en dikt då och då, eller ligger i sängen under my precious sjukhusfilt och lyssnar på världens tråkigaste ljudbok – Skumtimmen av Johan Theorin. Alltså, hans Sankta Psyko var ju fantastisk, så jag är besviken.

Jag vet inte riktigt vad för spännande jag ska berätta om mitt liv just nu, hehe. Jag är mest trött och tråkig.

Men idag måste jag vara pigg en stund: ska bistå min far då han sågar med vinkelslip. Jag får hålla vattenslangen 😛 Jo, han har fyllt år i veckan och blev firad av typ varenda människa i företaget han jobbar på på kärnkraftverket, och flera saker var ganska udda… Bland annat har några av hans kollegor svetsat in en spritflaska i en kabelränna (det finns kilometer efter kilometer med kabelrännor på kärnkraftverket, det är rännor där kablar ligger. Min far ägnade typ tre år åt att dra sådana innan han avancerade uppåt i graderna).

Sedan har hans buskollegor tryckt in en massa träull i kabelrännan, samt svetsat fast alla bultar, så den enda vägen in till spritflaskan är vinkelslip… Då kan det flyga gnistor, träull brinner bra… så jag och far ska dränka in hela härligheten med vatten och så får jag stå beredd med vattenslangen ifall att olyckan skulle vara framme! Givetvis håller vi till utomhus, på en asfaltsplan.

Visst är den fin! (och jättetung) På baksidan har tokstollarna svetsat in min fars namn. Vettef*n hur de har gjort, men träullen är så hårt packad att vi inte får ut den 😦

kabelranna1

 

Tids nog får min far sin spritflaska. Det kluckar där inne! Nej, på hans jobb ger man aldrig bort vin, jag lovar. Jag slår vad om att det är whiskey som gömmer sig bakom träullen! Hoppas att det är Famous Grouse, mmm….

13 tankar om “Träullens återkomst

 1. Hahaha fan vad stört= kul present 😀
  På tal om valet är jag redan klar, förhandsröstat, och inte så blyg på vad jag valde utan jag gjorde det lite enkelt i år och tänkte så här, ”97% av mina vårdkontakter är kvinnor. 100 % av mina bästa vårdkontakter är kvinnor.” Och så röstade jag på F!

  Gilla

 2. Säkert att Floppsy inte är en hund? =) Haha jag skrattade ihjäl mig av din fars present =) Undrar hur dom svetsade ihop allt utan att själva tända på ullen =) Mitt tips är att ni gör det nära hörnet på ert hus så att ni kan ta skydd runt hörnet ifall du inte lyckas med att släcka branden- flaskan kan ju explodera och då är du död- helt allvarligt alltså! =/ Annars kan ni ju alltid kyla ner det till -50 C och slå sönder metallen med en hammare =)

  Gilla

   • Det enkla vägen vore dock om ni bara slipade av bultarna och gjorde en liten skydd mellan dom och ullen (en hög träplanka eller så) som skulle avskärma alla gnistor och då är det bara och såga på =) Annars får ni använda en vanlig bågfil och såga för hand =)

    Gilla

  • Vi pratar ofta om det här hemma, att Flopsy nog är en hund! Han är väldigt hundlik, faktiskt…

   Min far tog sig in till flaskan (flaskorna, det var två!) på egen hand. Han dränkte in allt i vatten och sågade sedan i omgångar. Metallen blev ju het av själva sågandet och blir det för hett kan ju flaskan explodera, som du varnade för 🙂

   Gilla

Försök ta fram det bästa i dig själv, även om det inte är bra.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s